+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Медичний центр «Діамед» став місцем проведення унікальної операції

Оперативне втручання

Ендоскопічне оперативне втручання зі стентування холедоха вперше зробили у медичному центрі «Діамед» у місті Ужгород. Пацієнтка пані Ганна зі Свалявщини почувається добре та готується до виписки.

Жінка каже, що захворіла раптово. Три тижні тому пожовтіла та відчула біль у підребер’ї. За порадою звернулася до лікарів медцентру «Діамед». «Зробили стентування і сподіваюся, що удачно. Болей вже ніяких немає, перший день вже ходила. Дякую всім лікарям, персонал тут дуже хороший. Гарне ставлення, я дуже задоволена» – каже пані Ганна.

Лікар-хірург, д.м.н., професор Юрій Переста каже: «Жінка звернулася з клінікою механічної жовтяниці, підвищенням загального білірубіну майже до 300 мкмоль/л. При комплексному обстеженні даної пацієнтки (МРТ, КТ, ендоскопічні методи, загальноклінічні методи) було діагностовано пухлину голівки підшлункової залози. Такі пацієнти підлягають оперативному втручанню в два етапи»

Дана ендоскопічна мініінвазивна методика – це перший етап оперативних втручань з послідуючими радикальними операціями, що направлені на видалення злоякісних пухлин.

Вперше на Закарпатті ендоскопістами було виконано перший етап з позитивним результатом – стентування зовнішніх жовчних протоків холедоха. Спеціалісти будуть готувати пацієнтку на другий етап – радикальне оперативне втручання панкреатодуоденальна резекція. Ця операція дасть можливість пацієнтці продовжити життя.

Після нормалізації показників крові, а це приблизно 2-3 тижні, пані Ганні планують виконати другий етап – радикальну операцію.

Приватна клініка у місті Ужгород «Діамед» знаходиться за адресою вулиця Швабська, 43. Тут можна отримати допомогу більш ніж з 20 медичних спеціальностей.

07.10.2020