+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Косметологи та дерматологи з цілого Закарпаття зустрілися в Ужгороді задля обміну досвідом

Косметологія

Робочий тиждень у  сучасному медичному центрі “Діамед” в Ужгороді завжди розпочинається продуктивно. Зокрема, тут 11 червня відбувся черговий круглий стіл із метою обміну досвідом між фахівцями.

Косметологи та дерматологи з цілого Закарпаття приїхали сюди, щоб обговорити гастроентерологічні причини у зверненнях своїх пацієнтів, а також симптоми, які найчастіше через це виникають.

Розпочала захід косметолог медичного центру “Діамед” Наталія Чехар. Фахівець ознайомила колег із проектом Міністерства охорони здоров’я: уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги при акне. Звернули увагу на рекомендацію в протоколі потреби консультації суміжних спеціалістів (за показаннями), зокрема гінеколога, ендокринолога, психотерапевта й гастроентеролога.

“У практичній роботі дерматолога та косметолога часто зустрічаються пацієнти з супутньою патологією шлунково-кишкового тракту. Що є першопричиною таких захворювань, як правильно їх діагностувати та куди направити такого пацієнта – саме про це йшла мова під час круглого столу. Є гостра необхідність у спілкуванні та співпраці дерматокосметологів та косметологів-естетистів з лікарями інших вузьких спеціальностей, зокрема і гастроентерологами”, – пояснює Наталія Чехар.

Другу частину круглого столу провела гастроентеролог Богдана Безушко, яка розповіла, що ряд захворювань ШКТ мають відповідну дерматологічну симптоматику, тому так важливо вчасно запідозрити у пацієнта такий стан і направити на діагностику та лікування до гастроентеролога.

Говорили, зокрема, і про ризики роботи самих косметологів при роботі з пацієнтами, інфікованими вірусами гепатитів. Адже сучасна косметологія дедалі більше спрямовується на процедури з порушенням цілісності шкірних покривів, тим самим збільшуються ризики в роботі і самих лікарів.

Нагадаємо, у “Діамеді” неодноразово проводять подібні зустрічі для обміну досвідом між фахівцями. Зокрема, нещодавно тут відбулися круглі столи на теми “Гінекологічні аспекти в косметології”, “Косметологія та пластична хірургія в Ужгороді” тощо.

14.06.2018