+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Еластографія – новий метод діагностики, доступний у медцентрі «Діамед»

діагностика захворювання

Еластографія – це новий метод візуалізації м’яких тканин, який дозволяє оцінити еластичність тканин органу або наявність на ньому новоутворень. Ця технологія відтепер доступна закарпатцям, її успішно застосовують в клініці «Діамед» у місті Ужгород.

«Еластографія на сьогоднішній час є революційною методикою в сучасній ультразвуковій діагностиці. Вона заснована на визначенні жорсткості тканин. Оскільки ми знаємо що доброякісні утворення є м’якоеластичними, а злоякісні більш жорсткими, то за допомогою цієї методики ми можемо відрізнити доброякісне утворення від злоякісного з точністю до 98%» – відзначає лікар УЗД Андріана Приходько.

Професор, д.м.н. Юрій Переста зазначив: «Ми впровадили нові методики – це еластографія щитовидної залози, молочних залоз та печінки. Вони мають велике значення для діагностики гепатитів, аутоімунних захворювань щитовидної залози, а також для раннього виявлення мастопатій або пухлин молочних залоз».

Діагностика проводиться на сучасному обладнанні від бренду Siemens. Разом з формулюванням висновків еластографія триває до 30 хвилин. Спеціалісти з медобладнання відвідали медичний центр «Діамед» та провели консультації для лікарів. Отже наразі вони можуть застосовувати метод на практиці.

Представник виробника медобладнання Зоя Новікова заявляє, що цей додатковий допоміжний інструмент можуть використовувати у своїй практиці лікарі УЗД. Він дає можливість не тільки побачити анатомію тканин, а й дає можливість оцінити жорсткість м’якої тканини або новоутворення в цій тканині. Це діагностика поверхневих органів: молочної залози й щитовидної залози, а також діагностика стану фіброзу печінки. Цей метод дає можливість знизити кількість біопсій та інвазивних втручань, що своєю чергою зменшить травмування та знизить вартість діагностики для пацієнтів.

Приватна клініка у місті Ужгород «Діамед» також стала місцем для проведення круглого столу присвяченого новому методу ультразвукової діагностики – еластографії. Програма містила не тільки теоретичні лекції, а й практичні майстер-класи.

07.10.2020