+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Комп’ютерна томографія в приватній клініці Діамед у місті Ужгород

Комп'ютерна томографія (КТ)

Комп’ютерна томографія (КТ) – це один з методів інформативної інструментальної діагностики, який наразі дуже популярний у медицині. Однак не усім зрозуміло що таке КТ і куди необхідно звертатися для обстеження. Тому ми вирішили допомогти вам розібратися з функціонуванням мультиспіральної комп’ютерної томографії!

МСКТ – це сучасний та точний метод діагностики, що дозволяє швидко отримати інформацію про стан внутрішніх органів людини. Цей метод дозволяє лікарям своєчасно та правильно поставити діагноз, визначити тактику лікування.

Проводиться цей різновид діагностики на комп’ютерному томографі, який проводить візуалізацію шляхом рентгенівського випромінювання. Конструктивні особливості томографа дозволяють сканувати органи багатошаровим способом, що гарантує детальне зображення. А спеціальна комп’ютерна обробка дає змогу розглядати внутрішні органи та структури в об’ємному вигляді, в такому варіанті проблемна ділянка показана з усіх боків.

Безперервне обертання джерела випромінювання (рентгенівської трубки) навколо тіла людини та рух столу через апертуру гентрі забезпечують спіральне сканування.

Максимальна тривалість процедури складає 30 хвилин, при цьому джерело випромінювання працює не більше 30 секунд. Отже, опромінення в такому випадку мінімальне, до того ж КТ абсолютно безболісне і не сприяє клаустрофобії.

Приватна клініка у місті Ужгород «Діамед» має сучасний Комп’ютерний томограф на 64 зріза, який розрахований на вагу пацієнтів – до 220 кг. Медичний центр проводить мультизрізову КТ легень, головного мозку, внутрішніх органів, всіх відділів хребта, суглобів та багато інших.

Вартість МСКТ залежить від частини тіла, яка досліджується, попереднього діагнозу та використання контрастної речовини. Бажаєте дізнатися подробиці? Зателефонуйте у медцентр.

Детально побачити роботу КТ у місті Ужгород можна на наступному відео:

07.06.2022