+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Чому ужгородці обирають сімейного лікаря в Медичному центрі «Діамед»?

Сімейний лікар

В Україні тривають заходи з реформування первинної ланки медицини, що пов’язані з налагодженням стосунків громадян та їх сімейних лікарів. Наразі навіть без декларації пацієнт може прийти до амбулаторії й безоплатно отримати допомогу. Однак, як повідомляють в МОЗ, із 1 липня 2019 року, пацієнти, які не обрали свого лікаря, будуть мати право безоплатно отримати у державних і комунальних закладах охорони здоров’я лише невідкладну медичну допомогу.

Потрапити на безкоштовний прийом до вузького спеціаліста з липня буде проблематично. Бо отримати цю послугу безкоштовно можна буде лише після консультації у сімейного лікаря, саме він має давати направлення.

Крім того, з другої половини 2019 року працюватиме програма «Безкоштовна діагностика». За нею можна буде отримати понад 50 медичних послуг – аналізів, інструментальних досліджень і послуг вузькопрофільних спеціалістів. Це повністю оплачуватиме Національна служба здоров’я України. За направленням сімейного лікаря пацієнт зможе пройти рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та діагностичні дослідження за вибором у будь-якому медзакладі, який бере участь у програмі.
За останніми даними уже обрали свого лікаря, уклавши з ним декларацію, й понад 71 тисяча ужгородців. Не рідко мешканці обласного центру Закарпаття надають перевагу приватним медичним закладам, де рівень надання таких послуг відчутно кращий.

Як розповідають у Медичному центрі «Діамед», що бере участь у зазначеній програмі, ці зміни – поклик часу, що націлений на «реанімацію» ринку надання медичних послуг:
«Серед основних ідей реформи – створити конкурентне середовище, коли як медичний заклад так і сам лікар будуть боротися за пацієнта, адже за кожного з них отримуватимуть кошти. Конкуренція у цьому випадку буде грати, власне, на користувачів послуг, бо досягти своєї мети можливо тільки створивши відповідні умови надання послуг та запропонувавши доступні ціни. Це європейська практика і перший крок до впровадження страхової медицини, що практикується у всьому світі», – розповідає керівник центру Ольга Смага.

На сьогодні багатопрофільна медичний центр «Діамед» в Ужгороді володіє сучасним діагностичним центром та широким спектром послуг за більш ніж 20 медичними спеціальностями, а окремі оперативні втручання тут проводяться вперше в Західній Україні. Минулоріч тут відкрили й практику сімейних лікарів.

Серед них й лікар-педіатр Сніжана Сочка:
«Сучасна матеріально-технічна база та широкі діагностичні можливості медичного центру дозволяють комплексно підходити до лікування пацієнтів, а надто, коли мова йде про дітей. Тут є все для виявлення хвороби, її лікування і проведення необхідних операцій, працює команда справжніх спеціалістів з якими, за необхідності, завжди можна порадитися».

Процедура оформлення декларації у медичному центрі дуже проста та займає мінімальну кількість часу. Для цього необхідно з’явитися до закладу з паспортом та ідентифікаційним кодом, а для дітей прихопити й свідоцтво про народження.

Ви вільні у своєму виборі – не мусите підписувати декларацію за місцем прописки чи проживання і так само легко можете змінити сімейного лікаря у разі бажання.
Водночас для своїх клієнтів МЦ «Діамед» пропонує ряд переваг:
– Найкомфортніші умови обслуговування;
– Широкий спектр послуг: від високотехнологічного обстеження (МРТ, УЗД, ендоскопія, колоноскопія тощо) та лікування до оперативних втручань у більш ніж 20 медичних спеціальностей;
– Знижка у розмірі 10% на усі види послуг медичного центру
– Безкоштовне обстеження один раз на рік
– Можливість виклику лікаря додому
– Особистий контакт з лікарем
До слова, в рамках впровадження програми «Безкоштовна діагностика» список безкоштовних послуг буде значно розширено!

10.10.2019