+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Краса і здоров’я жінки: обговорили актуальні проблеми

Здорова жінка

Черговий круглий стіл за участі ужгородських косметологів днями відбувся в медичному центрі «Діамед». Як інформував «Закарпатський кореспондент», у закладі неодноразово проводять подібні зустрічі для обміну досвідом між фахівцями.

Цього разу спікери розповідали присутнім доповіді на тему «Гінекологічні аспекти в косметології». Круглий стіл відвідали майже два десятки місцевих косметологів. Крім того, участь взяли і представники фармфірм, які співпрацюють у цій галузі.

Розпочали захід з ознайомлення учасників із роботою та структурою медичного закладу «Діамед», його переваг у сфері косметології. Далі виклад інформації за зазначеною темою складався із двох частин: «Раннє та пізнє акне в практиці акушера-гінеколога» (доповідач – лікар акушер-гінеколог, кандидат медичних наук Ольга Риженко) та «Гормонозамісна терапія для жінок у клімактеричному періоді; співпраця косметолога та гінеколога» (доповідач – лікар акушер-гінеколог вищої категорії Наталія Мініна).

Модерувала зустріч лікар-дерматовенеролог, косметолог Наталія Чехар. Зазначили, що багато проблем з якими пацієнти звертаються до косметолога (пігментації, акне, надмірне оволосіння, ознаки передчасного старіння шкіри, тощо) мають в своїй основі порушення гормонального балансу в організмі. Тому, для кардинального вирішення проблеми, потрібна співпраця лікарів різних профілів: косметолога, дерматолога, гінеколога, ендокринолога. Часто косметологічні дефекти на шкірі це єдине, на що звертає увагу пацієнт. Але не слід забувати, що це може бути і єдиним видимим симптомом, який вказує на гормональний дисбаланс. Про це, а також причини та спосіб вирішення проблеми розповідала акушер-гінеколог, кандидат медичних наук Ольга Риженко.

Не оминули увагою важливість гормонів та норми їхніх показників. «Рівень естрогену для жінки має велике значення – напевно, першочергове для будови шкіри. Якщо спостерігаємо проблеми – потрібно пропонувати гормонозамісну терапію…Законодавством заборонений вміст гормональних інгредієнтів в засобах для косметологічних маніпуляцій. Тому, щоб вирішити проблему патогенетично, потрібно скеровувати пацієнта до гінеколога чи ендокринолога», – зауважила Наталія Чехар.

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії Наталія Мініна, наголосила на важливості кожного етапу в житті жінки. Серед таких – назвала переваги навіть того, у якому присутня гормонозамісна терапія. Притому, зазначили на круглому столі, прийом більшості медикаментозних гормонів не впливає на зміну ваги тіла, чого бояться більшість пацієнток. Радше потрібно стежити за правильним харчуванням і рухливим способом життя, рекомендували присутні.

«Навіть після народження дітей, у поважному віці – жінка має бути цікавою завжди. Читати, доглядати за собою… Якщо жінка себе не любить і хоч один раз на рік не пройде обстеження, то жоден чоловік, діамант чи шуба не прикрасять її», – наголосила Наталія Мініна.

Говорили про актуальні скарги у жінок різної вікової категорії. Зокрема, життя жінки після клімаксу. Також твернули увагу на проблеми молодших пацієнток – насамперед акне. Косметологи відзначили важливість у такому випадку консультації гінеколога. Наводили приклади з трудової діяльності.

«Часто єдине, що турбує пацієнта, – висипи на обличчі. Ми маємо можливість це вивести. Але не треба забувати: усе, що бачимо на шкірі, то прояв внутрішнього стану організму», – підсумувала Наталія Чехар.

Завершили круглий стіл обговоренням та обміном досвідом. Косметологи відзначили важливість зустрічі, організованої керівництвом «Діамеду», для подальшого успішного лікування пацієнток, їх здоров’я та краси.

27.03.2018