+38 (095) 100 00 43

Пн-Пт з 8:30 до 18:00, Сб до 14:00

Європейська б’юті-новинка: уперше в Ужгороді з’явився осередок пластичної хірургії та косметології

Контурна пластика

У всі періоди культ краси залишався популярним. Кожна епоха диктує свої тенденції моди, не є винятком і ХХІ сторіччя. Сьогодні в Україні та світі беззаперечною є думка, що успішні люди повинні виглядати досконало. І в наш час це можливо!

Кожен недолік можна непомітно виправити та підкреслити переваги. Завдяки майстерності косметологів та пластичних хірургів результат вражає – адже зараз всі втручання акцентують на підкресленні природної краси людини.

З віком шкіра починає змінюватися – втрачає пружність, блиск, з’являються зморшки і нечіткість овалу обличчя.

Негативно впливати на це можуть і додаткові фактори, зокрема неправильне харчування, стреси, спадкові чинники тощо. Натомість професійний догляд за шкірою дозволяє розкрити індивідуальність у будь-якому віці.

Віднедавна осередок пластичної хірургії та косметології з’явився й в обласному центрі Закарпаття – на базі медичного центру «Діамед». Тут клієнтам пропонують широкий спектр послуг: від вибору правильного догляду – до пластичної хірургії.

Докладніше про це ми поспілкувалися з косметологом центру Наталією Чехар, яка закінчила медичний факультет УжНУ та київський Інститут краси, постійно проходить підвищення кваліфікації з контурної пластики й ботулінотерапії.

Що пропонують клієнтам «Діамеду»?

До підрозділу естетичної медицини медичного центру «Діамед» належить пластична хірургія та косметологія.

«Наразі йдеться про спектр традиційних косметологічних послуг – професійний догляд за шкірою, серію пілінгів, ботулінотерапію, контурну пластику обличчя, зміну форми й об’єму губ та інші ін’єкційні процедури догляду за обличчям», – зауважує Наталія Чехар.

За словами спеціаліста, актуальною є співпраця косметолога з іншими лікарями, адже всі зовнішні прояви проблем шкіри ґрунтуються на внутрішньому стані організму

«Завдяки кваліфікованим фахівцям «Діамеду» ми можемо співпрацювати зі суміжними спеціалістами. Наразі розроблені комплексні пакети обстеження косметологічного пацієнта, які вміщують лабораторні обстеження, УЗД- та МРТ-діагностику, медичний огляд… Часто до нас звертаються пацієнти, щоб дізнатися першопричину захворювань. Наприклад, гіперпігментація на обличчі може бути не тільки посттравматичною (чи спричиненою хроностарінням або фотостарінням), але й свідчити про якесь захворювання. Тому є можливість вирішення першопричини проблеми»,- каже лікар-косметолог.

Фахівець розмежовує: «Лікувальна косметологія – коли людина звертається з проблемами на шкірі. Це співпраця косметолога, дерматолога, ендокринолога, гінеколога (лікування тієї ж гіперпігментації чи акне, наприклад). Другий напрямок – це власне естетична медицина. Якщо до нас звертаються із проблемами фото- й хроностаріння, покращення зовнішнього вигляду – тоді це однозначно робота косметолога. Але, щоб правильно призначити необхідні процедури, потрібно перевірити, чи немає в пацієнта протипоказу до них».

Окрім «Діамеду», ніде в Ужгороді немає таких послуг, наголошує спеціаліст.

Особливості естетичного здоров’я закарпатців

Косметолог запевняє, що екологічна ситуація на Закарпатті непогана, якщо порівнювати з мегаполісами, наприклад, як Київ. Однак у «Діамеді» простежують певні тенденції.

Найперше причиною проблем зі шкірою може бути неправильно підібраний догляд. Як наслідок – сухість, подразнення, висипання тощо. Також до цього переліку належить мода на надмірну інсоляцію – гарну засмагу в молодому віці. Зокрема, каже косметолог, після 30 років це призводить до фотостаріння шкіри. Хроностаріння є віковим, а фотостаріння трапляється під упливом ультрафіолету.

«У тих, хто надмірно захоплюється засмагою, фотостаріння випереджає хроностаріння. Якщо до 25-30 років це не проявляє себе, то після 30-35 спостерігаємо пришвидшену появу зморшок, пігментації тощо», – застерігає Наталія Чехар.

Для того, щоб уникнути проблем, косметолог рекомендує індивідуально підібрати правильний догляд.

«Немає в косметології поняття віку, натомість є чітко встановлені показання до проведення процедури. За європейськими стандартами, той самий ботулотоксин застосовують не тоді, коли пацієнту 30, 40, 50 чи 60 років, а коли з’являються зморшки в динамічному стані. Є такі пацієнти, яким рекомендовано ін’єкції ботулотоксину навіть у віці 23-25 років через надмірну гіперактивність м’язів обличчя. Тоді ми проводимо цю терапію мінімальними дозами, рідко та радше для профілактики, бо в іншому випадку у віці 30 років будуть помітні значні естетичні зморшки. На противагу є й такі пацієнти, у яких й у віці 40 років немає прямих показів для «ботоксу», – розповідає косметолог.

За її словами, декілька років назад зверталися пацієнти зазвичай із проханням збільшити скули, губи, зараз є тенденція до натуральності.

Нюанси роботи косметолога і потреба у фаховому підході

Надзвичайно важливо підібрати фахівця. Часто буває, чим менше спеціаліст знає і розуміє технологію проведення процедури, тим менше він боїться, що можуть виникнути ускладнення.

Наслідки цієї делікатної роботи бувають не тільки позитивні, але й, на жаль, можуть спричинити серйозні проблеми.
Лікар-косметолог застерігає, пояснюючи деякі нюанси роботи:

«Контурна пластика – це введення препаратів на основі гіалуронової кислоти чи гідроксиапатиту кальцію в поверхневі та глибокі жирові пакети обличчя. Не у всіх це виходить відмінно. Варто розуміти, що емболія судин імплантантом може викликати некроз тканин обличчя! Тому існує задум створення в «Діамеді» первинної допомоги косметологу після ускладнень».

Іноді причиною такої ситуації може бути нетипове розміщення самих судин. Тому обираючи спеціаліста для проведення такої процедури, звертайте увагу на його фаховий рівень.

Уже незабаром усім косметологам краю буде легше працювати, адже у випадку будь-яких проблем матимуть куди звернутися задля їх вирішення. «Діамед» забезпечить усі необхідні умови для лікування ускладнень. Серед важливого – і наявність фахівців, зокрема судинного хірурга, а також умов – насамперед палат цілодобового нагляду тощо.

Та, попри всі можливі ризики, Наталія Чехар відзначає професіоналізм колег з усієї області: «Я часто беру участь у різноманітних конференціях, де спілкуюся з іншими косметологами. Приємно здивована, що в нашому краї є чимало професійних медиків цієї галузі. Тому впровадження «Діамеду» у сфері краси будуть корисними й іншим фахівцям. Сміливо можна сказати, що завдяки медичному центру зростає рівень косметології й у цілому Закарпаття».

Фахівець наголошує, що завдання лікаря-косметолога – максимально підкреслити індивідуальність і мінімально показати свої втручання.

Лікарі «Діамеду» подбають про здоров’я та красу пацієнтів!

Прогресивним досягненням центру буде й терапія стовбуровими клітинами. Це новітній метод, що полягає в загальному омолодженні організму за допомогою стовбурових клітин, які беруть із власної жирової тканини пацієнта, задля загального омолодження організму та застосування пулу фібробластів для покращення естетичного вигляду шкіри обличчя.

Коли кінцевий результат роботи косметолога не задовільняє клієнта, тоді рекомендовано звернутися до пластичного хірурга.

Фахівець Наталія Чехар переконана: можливість дивитися в дзеркало із задоволенням у будь-якому віці покращує якість життя. Якщо інші лікарі роблять пацієнтів здоровими, то косметолог – щасливими й упевненими в собі.

У роботі «Діамеду» об’єднані найсучасніші досягнення галузі краси, нові методики та обладнання, а також досвід європейських косметологів. І пам’ятайте: усе починається з правильного догляду. Фахівці «Діамеду» допоможуть подбати про ваше здоров’я та красу!

08.10.2017